Fredrikke Wiheden

Tips - slik holder blomstene lenger

Fredrikke Wiheden
Tips - slik holder blomstene lenger
 

Vi elsker friske blomster inne, i alle farger og former. Og steller du dem riktig, kan de stå i flere uker.

 
 
 

Ulike blomster trenger ulik mengde vann, og det legger du til rette for når du snitter blomstene. For eksempel snittes tulipaner rett over, for at de skal ta til seg lite vann, mens roser skjæres på skrå, for å ta opp mest mulig vann.

Spør alltid blomsterhandleren om hvordan blomstene skal snittes, og sørg for at du har en god snittekniv. Saks anbefales ikke, da snittet bør være så rent som mulig. Har du en tapetkniv liggende, fungerer den helt fint.

Snitt på nytt

Om blomstene begynner å henge med hodet, kan du snitte dem på nytt, og fylle på med nytt vann. Snitt gjerne litt underveis, og ta et godt stykke av stilken om den er veldig slapp.

Husk også at blomster alltid skal stå i rent vann. Fjern blader som ligger i vannet, og etterfyll eller skift alt vannet jevnlig. Vannet bør være relativt kaldt, siden varmt vann er ideelt for bakterier.

Nei til blomster og frukt

Og du visste kanskje at blomster og frukt ikke nødvendigvis er en god kombinasjon? Epler og pærer skiller ut etylengass når de ligger ute og modnes. Etylen sørger for at frukten modnes, men den sørger også for at blomstene blir raskere dårlige. Så ha alltid avstand mellom fruktfatet og snittblomster i vase.

 
 
 
 
 
Friske blomster
Kutt blomstene på nytt
 
tips til friske blomster