Fredrikke Wiheden

Books and flowers

Fredrikke Wiheden
Books and flowers
 

Et intervju med Fredrikke Wiheden

 
 
 

– Det er to ting som virkelig inspirerer meg, fine bøker og rare blomster. Jeg tror ikke det er mange andre som bruker så mye penger på friske blomster som jeg gjør.

Fredrikke er en av to som startet opp Bloom for et års tid siden. Hun jobber frilans som fotograf og designer, og bor i en gammel bygård på Torshov med samboer Kristoffer og katten Fanta.

– Blomster gir et rom liv, renser luften og løfter humøret. Toppen av lykke er når jeg kan plukke min egen bukett, og sette sammen farger og former til mitt eget uttrykk.

Interessen for blomster og grønne planter vokste frem da Fredrikke flyttet inn i egen leilighet.

– Et lite tips er å ha eucalyptus på soverommet. De lysegrønne bladene lukter superfriskt og renser luften for deg.

 
 
 
Fredrikke liker best å handle på Mustang Sally, men anbefaler og Luck og Mina Milanda som butikker med litt anderledes blomster og planter.

Fredrikke liker best å handle på Mustang Sally, men anbefaler og Luck og Mina Milanda som butikker med litt anderledes blomster og planter.

 
fredrikke intervju, markblomster
 
 

Favorittblomst

Peoner har alltid vært favoritten, helt siden jeg var liten. Det er uten tvil den blomsten som klarer seg best alene, i tillegg til solsikker. Skal jeg være ærlig, så synes jeg det fineste er å blande flere blomster, rare blomster og fine blomster sammen. Da har du mulighet til å gi blomstene et helt eget uttrykk.


 
 

Blomstertips

Ta turen innom Mustang Sally på Torshov og plukk din egen bukett. De har utrolig fine blomster og et variert utvalg. Om du synes det blir litt dyrt, kan du alltid gå på Mester Grønn og kjøpe 3 for 2. Ta bukettene fra hverandre og sett de sammen på nytt. La gjerne en av de tre bukettene være noe grønt. Grønne blomster er undervurdert.


 
 
ferske blomster og nybrygget te